Weboldalunkon ( kamino.hu)  cookie-kat használunkanak érdekében, hogy megkönnyítsük Neked az oldal használatát és releváns információkat mutassunk.Felhívjuk a figyelmed, hogy az oldal további használata a cookie használatára vonatkozó beleegyezést jelent.Amennyiben termékekkel a kosárban elhagyod oldalunkat, a rendszer egy óra múlva e-mailt küldhet részedre és rögzített adataid maximum 15 napon belül törlésre kerülnek.

Kategóriák / Termékek

Égési sérülés

Az égési sérülés az izom- vagy hámszövet olyan sérülése, amelyet hő, elektromosság, vegyi anyagok, súrlódás vagy sugárzás okoz. Azt az égést, amely csak a bőr felszínét érinti, felületes vagy elsőfokú égésnek nevezik. Amikor a sérülés a mélyebb rétegek egy részéig hatol, akkor részleges mélységű vagy másodfokú égésről lehet beszélni. A teljes mélységű vagy harmadfokú égés esetén a sérülés a bőr minden rétegére kiterjed. A negyedfokú égés a mélyebb szöveteket, például az izom- vagy csontszövetet is károsítja. A forrázás az égési sérülés egyik fajtája, a bőrre kerülő, magas hőmérsékletű folyadék (víz, olaj, gőz) hatására. Az égési sérülések ellátásában igen fontos szerepet játszik az első 48 órában nyújtott megfelelő ellátás
Rendezés:

Égésiseb ellátása :

A mielőbbi hűtés (az égés keletkezésétől számított 30 percen belül) csökkenti az égési sérülés mélységét és a fájdalmat, de a túlzott hűtés kerülendő, mivel hipotermiához vezethet.Végezhető hideg (10–25 °C hőmérsékletű), de nem jeges vízzel, mert ez utóbbi további sérülést okozhat.A kisebb égési sérülések meglehetősen gyakoriak, és a helyszínen kezelhetők. Régebben azt tanácsolták, hogy hideg vízzel öblítsük le, de a jelenlegi ajánlás szerint inkább langyos vizet használjunk A vegyi anyagok okozta égési sérülésnél bőséges öblítésre lehet szükség.

A baleset bekövetkeztekor fontos a gyors cselekvés az égési sérülés korlátozása érdekében. A munkahelyen jó elsősegélynyújtó felszereléssel kell rendelkezni, amely könnyen elérhető, ahol kockázatok vannak. A rögzített elsősegélynyújtó állomásokat mobil égési készletekkel kombinálják, amelyek könnyen elhelyezhetők különböző munkahelyeken vagy hordozhatók.