Weboldalunkon ( kamino.hu)  cookie-kat használunkanak érdekében, hogy megkönnyítsük Neked az oldal használatát és releváns információkat mutassunk.Felhívjuk a figyelmed, hogy az oldal további használata a cookie használatára vonatkozó beleegyezést jelent.Amennyiben termékekkel a kosárban elhagyod oldalunkat, a rendszer egy óra múlva e-mailt küldhet részedre és rögzített adataid maximum 15 napon belül törlésre kerülnek.

Kategóriák / Termékek

Fényvisszaverő bója

Anyaga és kialakítása

Az utcai környezetben használt fényvisszaverő bóják általában fényvisszaverő anyagokból készülnek, például poliészterből, műanyagból vagy fémből. A fényvisszaverő anyagok úgy működnek, hogy visszaverik a fényt a forrás felé. Ez lehetővé teszi a járművezetőknek, hogy a bóját távolról is észrevegyék, még akkor is, ha a lámpáik nem működnek megfelelően.Bővebben a Milyen anyagból készül a terelő bója? cikkünkből tudhatsz meg többet.

A fényvisszaverő bóják mérete és alakja változó, de általában 10-50 cm átmérőjűek és gömb alakúak. A bójákon gyakran találhatók fényvisszaverő csíkok vagy prizmák, amelyek tovább növelik a láthatóságukat.

 

Rendezés:

Alkalmazási területek

Az utcai környezetben használt fényvisszaverő bójakat számos különböző helyen használják, például:

  • Közúti kereszteződésekben, hogy jelöljék a járművezetőknek a gyalogosátkelőket.
  • Parkolóhelyeken, hogy jelöljék a parkolási helyeket és a járdaszegélyeket.
  • Útépítési területeken, hogy jelöljék a veszélyes területeket.

Biztonsági előírások

Az utcai környezetben használt fényvisszaverő bójákra vonatkozó biztonsági előírásokat a vonatkozó nemzeti és nemzetközi szabványok határozzák meg. Ezek az előírások meghatározzák a bóják méretét, anyagát és fényvisszaverő képességét.

Vásárlási szempontok

Utcai környezetben használt fényvisszaverő bója vásárlásakor fontos figyelembe venni a következő szempontokat:

  • Környezet: A bóját a környezethez kell igazítani. Ha például a bóját sűrűn lakott területen fogják használni, akkor nagyobb méretűre lehet szükség.
  • Használat: A bóját a használathoz kell igazítani. Ha például a bóját parkolóhelyen fogják használni, akkor olyan bóját kell választani, amely ellenáll a kopásnak és az időjárás viszontagságainak.
  • Szabványok: Fontos, hogy olyan bóját vásároljon, amely megfelel a vonatkozó nemzeti és nemzetközi szabványoknak.

Összefoglalás

A fényvisszaverő bóják fontos eszközök a közlekedés biztonságának növelésében utcai környezetben. Ezek a bóják segítenek a járművezetőknek elkerülni az összeütközéseket és a gyalogosbaleseteket, mivel könnyen láthatók a sötétben.