Weboldalunkon ( kamino.hu)  cookie-kat használunkanak érdekében, hogy megkönnyítsük Neked az oldal használatát és releváns információkat mutassunk.Felhívjuk a figyelmed, hogy az oldal további használata a cookie használatára vonatkozó beleegyezést jelent.Amennyiben termékekkel a kosárban elhagyod oldalunkat, a rendszer egy óra múlva e-mailt küldhet részedre és rögzített adataid maximum 15 napon belül törlésre kerülnek.

Kategóriák / Termékek

Terelő bója

Terelő bóják: a biztonság és a hatékonyság szolgálatában

A terelő bóják , terelő kúpok és útjelző bóják olyan eszközök, amelyeket arra használnak, hogy a járműveket egy adott útvonalon tartsák. Ezeket a bójakat gyakran használják utakon, építkezéseken  ahol fontos, hogy a közlekedők mozgása biztonságos legyen.

 

Rendezés:

Miért fontosak a terelő bóják?

A terelő bóják a következőkre szolgálnak:

  • A közlekedés biztonságának megőrzése: A terelő bóják segítenek megelőzni a balesetekeket,
  • A hatékonyságának növelése: A terelő bóják segítenek a közlekedőkne a helyes útvonalon maradni, ami csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és növeli a szállítási hatékonyságot.

Milyen típusú útjelző terelő bóják léteznek?

A terelő bóják számos különböző típusban kaphatók, amelyek különböző célokra és környezetekre vannak szabva. A leggyakoribb típusú terelő bóják a következők:

  • Fényvisszaverő bóják: 

Ezek a bóják visszaverik a fényt, hogy éjszaka is láthatóak legyenek.

  • Fényjelző bóják: Ezek a bóják fényjelzéseket bocsátanak ki, hogy éjszaka is láthatóak legyenek.
  • Hangjelző bóják: Ezek a bóják hangjelzéseket bocsátanak ki, hogy figyelmeztessék az arra haladókat
  • Úszó bóják: Ezek a bóják vízen úsznak, és gyakran használják folyókon és tavakon.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő terelő bóját?

A megfelelő terelő bója kiválasztásakor fontos figyelembe venni a következő szempontokat:

  • Környezet: A terelő bóját a környezethez kell igazítani. Ha például a bóját tengeren fogják használni, akkor vízállónak kell lennie.
  • Használat: A terelő bóját a használathoz kell igazítani. Ha például a bóját éjszaka fogják használni, akkor fényvisszaverőnek vagy fényjelzőnek kell lennie.

Terelő bóják vásárlásakor fontos, hogy megbízható forrásból vásároljon. A terelő bóják gyakran megfelelnek bizonyos szabványoknak, ezért fontos, hogy olyan bóját vásároljon, amely megfelel az adott szabványoknak.