Weboldalunkon ( kamino.hu)  cookie-kat használunkanak érdekében, hogy megkönnyítsük Neked az oldal használatát és releváns információkat mutassunk.Felhívjuk a figyelmed, hogy az oldal további használata a cookie használatára vonatkozó beleegyezést jelent.Amennyiben termékekkel a kosárban elhagyod oldalunkat, a rendszer egy óra múlva e-mailt küldhet részedre és rögzített adataid maximum 15 napon belül törlésre kerülnek.

Kategóriák / Termékek

5 pontos testheveder

Mi az a 5 pontos testheveder?

Az 5 pontos testheveder egy speciális védőfelszerelés, amelyet elsősorban magasban végzett munkák során használnak a leesés elleni védelem érdekében. Ezek a hevederek ötpontos rögzítéssel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy öt különböző ponton biztosítják a munkavállaló testének stabilitását és biztonságát.

Bár tévesen került be a köztudatba  az öt pontos  elnevezés, valójában  2 vagy 3 ponton lehet a leesés ellni védelem rendszeréhez csatlakoztatni ( csak az "A" betűvel jelölt pontokhoz) a fennmaradó csatlakozási pontok ami akár fém, textil vagy műanyagból is lehet, nem alkalmas csatlakozási pontként használni. 

Rendezés:

Fp17 portwest comfort teljes testheveder

Gyártói készlet/szállítás:2-5nap
17.790 Ft 14.232 Ft
20%

Irudek light plus 4 testheveder

Gyártói készlet/szállítás:2-5nap
19.990 Ft

Fp18 testhevederzet 3 pontos

Gyártói készlet/szállítás:2-5nap
43.190 Ft 34.552 Ft
20%

Fp19 portwest comfort plus testheveder 4 pontos

Gyártói készlet/szállítás:2-5nap
56.290 Ft 45.032 Ft
20%

Ap52 cado koala testhevederzet 5 pontos

Gyártói készlet/szállítás:2-5nap
45.290 Ft

Irudek testheveder WIND BLUE 3

Gyártói készlet/szállítás:2-5nap
69.590 Ft

ALBALI beülős testheveder

Gyártói készlet/szállítás:2-5nap
85.790 Ft

Mire nyújt megoldást az 5 pontos testheveder?

Az 5 pontos testheveder fő célja, hogy megakadályozza a munkavállaló leesését, illetve minimalizálja a zuhanás következményeit. A magasban végzett munka során a leesés kockázata mindig jelen van, és a zuhanásgátlók segítenek megelőzni a súlyos sérüléseket vagy akár a halált is.

Kinek ajánljuk az 5 pontos testhevedert?

Az 5 pontos testhevedert minden olyan szakember számára ajánljuk, aki magasban végez munkát. Ide tartoznak az építőmunkások, tetőfedők, ablakmosók, valamint az ipari karbantartást végző szakemberek. Emellett minden olyan helyen szükség lehet rá, ahol a munkahelyi előírások megkövetelik a leesés elleni védelmet.

Milyen a jó 5 pontos testheveder?

Kényelem és illeszkedés

Egy jó 5 pontos testheveder kényelmes és jól illeszkedik a viselőjére. A megfelelő méret kiválasztása alapvető fontosságú, hiszen egy túl szoros vagy túl laza heveder nem nyújt megfelelő védelmet. Az állítható pántok lehetővé teszik a személyre szabott illeszkedést.

Anyagminőség és tartósság

A minőségi anyagokból készült testhevederek hosszú távon is megbízhatóak. Az erős, kopásálló szövetek és a rozsdamentes acélból készült csatok biztosítják, hogy a heveder hosszú ideig használható legyen anélkül, hogy elveszítené a funkcionalitását.

Biztonsági jellemzők

Egy jó 5 pontos testheveder rendelkezik minden szükséges biztonsági tanúsítvánnyal és megfelel az iparági szabványoknak. Az erős csatok, a könnyen használható beállító mechanizmusok és az extra rögzítési pontok mind hozzájárulnak a biztonsághoz.

Hogyan használjuk helyesen az 5 pontos testhevedert?

Felvétel és beállítás

Az 5 pontos testheveder felvételekor fontos, hogy minden pántot megfelelően beállítsunk. Győződj meg arról, hogy a heveder szorosan, de kényelmesen illeszkedik, és minden csat biztonságosan rögzítve van.

Kapcsolódás a biztosító ponthoz

A hevedert mindig egy megfelelő biztosító ponthoz kell csatlakoztatni. Ez lehet egy zuhanásgátló rendszer, amely azonnal reagál egy esetleges zuhanásra, vagy egy statikus rögzítési pont, amely biztosítja, hogy ne ess le.

Karbantartás és ellenőrzés

Rendszeres ellenőrzés

Az 5 pontos testhevedert rendszeresen ellenőrizni kell, hogy megbizonyosodjunk a sértetlenségéről. Figyelj a kopás jeleire, az anyagok elhasználódására és a csatok működésére.Fontos az időszaki felülvizsgálat betartása.

Tisztítás és tárolás

A hevedert tisztán és szárazon kell tartani. A szennyeződések és a nedvesség károsíthatják az anyagokat, ezért fontos, hogy minden használat után megfelelően tisztítsd meg és tárold egy száraz, hűvös helyen.

Az 5 pontos testheveder előnyei

Maximális biztonság

Az 5 pontos rögzítés biztosítja, hogy a test minden része megfelelően legyen védve, így csökkentve a sérülések esélyét egy esetleges zuhanás során.

Kényelem és mozgásszabadság

Bár elsőre korlátozónak tűnhet, a jól beállított testheveder lehetővé teszi a szabad mozgást, így nem akadályozza a munkavégzést.

Sokoldalúság

Az 5 pontos testheveder különböző munkakörnyezetekben használható, legyen szó építkezésről, ipari karbantartásról vagy más magasban végzett munkáról.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő 5 pontos testhevedert?

Munkakörnyezet és feladatok

Először is, vedd figyelembe a munkakörnyezetet és a feladatokat, amelyeket végzel. Egy építkezésen más típusú heveder lehet szükséges, mint például egy ablakmosó számára.

Személyes igények és kényelmi szempontok

A heveder kiválasztásakor fontos, hogy figyelembe vedd a saját igényeidet és kényelmi szempontjaidat is. Próbálj ki több típust, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbbet.

Minőség és tanúsítványok

Mindig olyan hevedert válassz, amely megfelel a nemzetközi és hazai biztonsági előírásoknak, és rendelkezik a szükséges tanúsítványokkal.

Az 5 pontos testheveder szerepe a munkavédelemben

Az 5 pontos testheveder kulcsszerepet játszik a munkavédelemben, különösen magasban végzett munkák során. A megfelelően kiválasztott és használt heveder jelentősen csökkentheti a leesés kockázatát, ezáltal hozzájárulva a munkahelyi balesetek számának csökkentéséhez és a munkavállalók biztonságához.

Összefoglalva, az 5 pontos testheveder alapvető eszköz a leesés elleni védelemben, amely nem csak a biztonságot növeli, de a munkavégzést is kényelmesebbé és hatékonyabbá teszi. Válassz körültekintően, használd helyesen és tartsd karban, hogy mindig maximális védelmet nyújtson.

Szabványok és megfelelőség:

Az 5 pontos testhevedereknek különféle nemzetközi és nemzeti szabványoknak kell megfelelniük, amelyek biztosítják a megfelelő biztonsági szintet. Ezek a szabványok meghatározzák a hevederek tervezési, gyártási és tesztelési követelményeit. Íme néhány fontosabb szabvány, amelynek egy jó minőségű 5 pontos testheveder meg kell, hogy feleljen:

EN 361:2002

Ez az európai szabvány a teljes testhevedereket szabályozza, és meghatározza azokat a követelményeket, amelyeket egy testhevedernek teljesítenie kell ahhoz, hogy megfelelő védelmet nyújtson a leesés ellen. Az EN 361 szabvány előírja a hevederek erősségét, a csatok és rögzítési pontok tartósságát, valamint a hevederek helyes illeszkedését és kényelmét.

ANSI/ASSE Z359.11-2014

Az Amerikai Nemzeti Szabványügyi Intézet (ANSI) és az American Society of Safety Engineers (ASSE) által közösen kidolgozott szabvány az egyesült államokbeli leesés elleni védelmi rendszereket szabályozza. Az ANSI/ASSE Z359.11-2014 szabvány specifikálja a teljes testhevederek tervezését, gyártását és teljesítményét, biztosítva ezzel a magas szintű védelmet.

ISO 10333

Az ISO 10333 szabványsorozat a nemzetközi szabványok közé tartozik, és a zuhanás elleni védelmi rendszerekre vonatkozik. Az ISO 10333-1 és ISO 10333-2 például a teljes testhevedereket és azok kiegészítőit szabályozza, előírva a tervezési, gyártási és tesztelési követelményeket.

Megfelelés és tanúsítványok

Ezek a szabványok biztosítják, hogy az 5 pontos testhevederek megfeleljenek a legmagasabb biztonsági követelményeknek. A hevederek csomagolásán vagy a gyártói dokumentációban megtalálhatók a megfelelőségi nyilatkozatok és tanúsítványok, amelyek igazolják, hogy a termék megfelel ezeknek a szabványoknak.

Miért fontos a szabványoknak való megfelelés?

A szabványoknak való megfelelés garantálja, hogy a testheveder megfelelő védelmet nyújt a leesés ellen. Az előírások betartása biztosítja, hogy a hevederek megfelelően vannak tervezve és tesztelve, így biztonságosan használhatók a magasban végzett munkák során. Ez nem csak a munkavállalók biztonságát növeli, hanem hozzájárul a munkahelyi balesetek számának csökkentéséhez is.

Az 5 pontos testhevederek kiválasztásakor mindig ellenőrizd a szabványoknak való megfelelést, és győződj meg róla, hogy a választott termék rendelkezik a szükséges tanúsítványokkal. Így biztos lehetsz benne, hogy a heveder megfelel a legmagasabb biztonsági követelményeknek, és maximális védelmet nyújt a leesés ellen.

Nézd meg további testhevederzeteinket: