Weboldalunkon ( kamino.hu)  cookie-kat használunkanak érdekében, hogy megkönnyítsük Neked az oldal használatát és releváns információkat mutassunk.Felhívjuk a figyelmed, hogy az oldal további használata a cookie használatára vonatkozó beleegyezést jelent.Amennyiben termékekkel a kosárban elhagyod oldalunkat, a rendszer egy óra múlva e-mailt küldhet részedre és rögzített adataid maximum 15 napon belül törlésre kerülnek.

Kategóriák / Termékek

Zuhanásgátlók - leesés elleni védelem, maximális biztonság

A leesés elleni termékek használatának célja, hogy megelőzzük a magasból történő leesést, csökkentsük annak esetleges hatásait és hogy elszigeteljük a dolgozókat bizonyos veszélyes területektől. Teljes választékot kínálunk minden lehetséges magasban történő, és erre vonatkozó munkakörnyezetben történő munkavégzéshez .
Rendezés:

Ap52 cado koala testhevederzet 5 pontos

Gyártói készlet/szállítás:2-5nap
45.290 Ft

Coverguard acél lemez kikötési pont

Gyártói készlet/szállítás:2-5nap
3.490 Ft

Cado fix kikötési pont

Gyártói készlet/szállítás:2-5nap
6.390 Ft

Irudek 372 energiaelnyelő kötéllel

Gyártói készlet/szállítás:2-5nap
21.190 Ft

Ha olyan munkakörben dolgozol, amely magasban történő tevékenységeket is magában foglal, akkor tudod, hogy a zuhanásból származó sérülések az egyik leggyakoribb munkahelyi sérülés. Az ilyen típusú sérülések elkerülése érdekében rendkívül fontos, hogy megfelelő zuhanásgátló felszereléseket használj Az energiaelnyelővekl szerelt hevederek, az automata zuhanásgátló eszközök és a teljes testheder mind olyan fontos eszközök, amelyek segítenek csökkenteni a zuhanásból származó sérülések kockázatát.

A testveder egy olyan zuhanásgátló eszköz, amely lehetővé teszi, hogy a munkavégzés közben mindkét kezed szabadon használd miközben biztonságban van a zuhanástól. Az energiaelnyelő hevederek pedig az esés energiáját elnyelik, csökkentve a testre és a belső szervekre nehezedő nyomást. Az automata zuhanásgátló eszközök pedig automatikusan megállnak, ha zuhanás történik, így minimalizálva a zuhanás következtében keletkező sérüléseket.

Ha a zuhanásgátló kategóriában keresgélsz, akkor jó helyen jársz. Az általunk kínált termékek mindegyike kiváló minőségű és biztonságos használatot garantál. Válassz az energiaelnyelővelszerelet hevederek , az automata zuhanásgátló eszközök és a testheder közül, hogy megvédd magad a zuhanásból származó sérülésektől, és biztonságban tudhasd magad a munkavégzés során. Rendelj most, és élvezzd a nyugodt munkavégzést a legjobb zuhanásgátló felszereléssel!

Leesés elleni védelem: A biztonság alapköve

A leesés elleni védelem kulcsfontosságú minden olyan munkaterületen, ahol a munkavállalók magasban dolgoznak. Az ilyen helyzetekben elengedhetetlen a megfelelő védelem biztosítása, hogy megelőzzük a súlyos baleseteket és sérüléseket.

Mire nyújt megoldást a leesés elleni védelem?

A leesés elleni védelem célja, hogy megakadályozza a munkavállalók leesését, illetve minimalizálja a leesés következményeit. Az építőiparban, karbantartási munkák során vagy akár az ipari létesítményekben végzett munka során a leesés kockázata mindig jelen van. Az ilyen védelmi rendszerek segítenek csökkenteni a balesetek számát, és biztosítják, hogy a munkavállalók biztonságban végezhessék munkájukat.

Kinek ajánljuk a leesés elleni védelmet?

A leesés elleni védelem minden olyan szakember számára ajánlott, aki magasban dolgozik. Ide tartoznak az építőmunkások, tetőfedők, ablakmosók, ipari karbantartók és mindenki, aki olyan helyen dolgozik, ahol fennáll a leesés veszélye. Emellett minden olyan cégnek és vállalkozásnak érdemes beruházni ezekbe a rendszerekbe, ahol a munkavégzés során a magasban való munkavégzés gyakori.

Milyen a helyes használat?

A megfelelő felszerelés kiválasztása

Az első lépés a leesés elleni védelem biztosításában a megfelelő felszerelés kiválasztása. Az 5 pontos testhevederek és a zuhanásgátlók a leggyakrabban használt eszközök. Fontos, hogy ezek a felszerelések megfeleljenek az aktuális európai szabványoknak (pl. EN 361, EN 363).

Felvétel és beállítás

A védőfelszerelés helyes felvétele és beállítása elengedhetetlen a hatékony védelem érdekében. Az 5 pontos testheveder esetében figyelni kell arra, hogy minden pánt megfelelően be legyen állítva, és szorosan illeszkedjen a testhez anélkül, hogy akadályozná a mozgást.

Kapcsolódás a biztosító ponthoz

A hevedert mindig egy megfelelően rögzített biztosító ponthoz kell csatlakoztatni. Ez lehet egy zuhanásgátló rendszer, amely azonnal reagál egy esetleges zuhanásra, vagy egy statikus rögzítési pont, amely biztosítja, hogy ne ess le.

A leesés elleni védelem előnyei

Biztonság és védelem

A legfontosabb előny a biztonság. Az 5 pontos testhevederek és zuhanásgátlók használata jelentősen csökkenti a leesés és a súlyos sérülések kockázatát.

Kényelem és hatékonyság

A megfelelően kiválasztott és beállított felszerelés nem csak biztonságos, de kényelmes is. Ez lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy hatékonyan végezzék a munkájukat anélkül, hogy a védelem akadályozná őket.

Rugalmasság

A leesés elleni védelmi rendszerek széles körben alkalmazhatók különböző munkaterületeken. Legyen szó építkezésről, karbantartási munkákról vagy más magasban végzett feladatokról, mindig található megfelelő megoldás.

Hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Munkakörnyezet és feladatok - erről korábban teljes cikkünket  - Zuhanásgátlók tudásbázisa – milyen munkavégzésre melyiket válasszam? címmel elovashatod.

Először is, figyelembe kell venni a munkakörnyezetet és a feladatokat. Az építőiparban más típusú felszerelésre lehet szükség, mint például a tetőfedés vagy az ipari karbantartás során.

Személyes igények és kényelem

A választás során fontos figyelembe venni a személyes igényeket és a kényelmet is. Próbálj ki több típust, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbbet. Az állítható pántok és a kényelmes anyagok mind hozzájárulnak a megfelelő illeszkedéshez és kényelemhez.

Minőség és tanúsítványok

Mindig olyan felszerelést válassz, amely megfelel a nemzetközi és hazai biztonsági előírásoknak, és rendelkezik a szükséges tanúsítványokkal. Az EN 361 és EN 363 szabványok például biztosítják, hogy a hevederek és a zuhanásgátlók megfelelnek a legmagasabb biztonsági követelményeknek.

Az európai szabványok szerepe

EN 361:2002

Ez a szabvány a teljes testhevederekre vonatkozik, és meghatározza azokat a követelményeket, amelyeket egy testhevedernek teljesítenie kell ahhoz, hogy megfelelő védelmet nyújtson a leesés ellen. Az EN 361 szabvány előírja a hevederek erősségét, a csatok és rögzítési pontok tartósságát, valamint a hevederek helyes illeszkedését és kényelmét.

EN 363:2018

Az EN 363 szabvány a zuhanásgátló rendszerek általános követelményeit határozza meg. Ez magában foglalja a teljes testhevedereket, a biztosító eszközöket és a rögzítési pontokat. A szabvány célja, hogy biztosítsa a rendszer hatékonyságát és megbízhatóságát a leesés elleni védelem érdekében.

A leesés elleni védelem szerepe a munkavédelemben

A leesés elleni védelem alapvető része a munkavédelemnek, különösen a magasban végzett munkák során. A megfelelően kiválasztott és használt védelmi rendszerek jelentősen csökkenthetik a leesés kockázatát, ezáltal hozzájárulva a munkahelyi balesetek számának csökkentéséhez és a munkavállalók biztonságához.

Összefoglalva, a leesés elleni védelem nélkülözhetetlen minden olyan munkakörnyezetben, ahol fennáll a leesés veszélye. A zuhanásgátlók megfelelő használata biztosítja, hogy a munkavállalók biztonságban végezhessék munkájukat, minimalizálva a balesetek és sérülések kockázatát.