Weboldalunkon ( kamino.hu)  cookie-kat használunkanak érdekében, hogy megkönnyítsük Neked az oldal használatát és releváns információkat mutassunk.Felhívjuk a figyelmed, hogy az oldal további használata a cookie használatára vonatkozó beleegyezést jelent.Amennyiben termékekkel a kosárban elhagyod oldalunkat, a rendszer egy óra múlva e-mailt küldhet részedre és rögzített adataid maximum 15 napon belül törlésre kerülnek.

Kategóriák / Termékek

Milyen munkavédelmi ruha és eszköz kell a FAM vizsgához?

2023. 09. 08. 13:42:00
A FAM képzés (Feszültség Alatt Munkavégzés) egy olyan speciális terület, amelynek célja, hogy képezzen olyan szakembereket, akik képesek biztonságosan elvégezni a feszültség alatti munkákat. Az ilyen munkák során különösen fontos a megfelelő munkavédelmi felszerelések és eszközök használata, hiszen a kockázatok itt magasabbak lehetnek, mint más területeken. Ebben a cikkben bemutatjuk a FAM vizsgához szükséges munkavédelmi eszközeinket.

Miért fontos a megfelelő munkavédelmi felszerelés?

A FAM munkákhoz megfelelő védőfelszerelésre van szükség a munkavállalók biztonságának és egészségének védelme érdekében. A magas feszültség és elektromos áramok jelenléte komoly veszélyt jelenthet, és ezért elengedhetetlen a megfelelő védőruházat és felszerelés viselése. A megfelelő munkavédelmi eszközök nélkül a munkavégzés kockázatos lehet, és sérülésekkel vagy akár halállal járhat.

Mit tartalmaz a FAM vizsgához szükséges munkavédelmi felszerelés?

A FAM vizsgán való részvételhez szükségesek a megfelelő eszközök, hiszen a megszerzett tudásról nem csak írásbeli, hanem gyakorlati vizsgán is számot kell adni. A megfelelő munkavédelmi felszerelések hiánya nem csak a vizsgát nehezítheti meg, hanem súlyos biztonsági kockázatokat is hordozhat.

Az alábbiakban felsorolunk néhány olyan munkavédelmi eszközt és ruhadarabot, amik nélkülözhetetlenek a FAM vizsga sikeres elvégzéséhez:

1. Ív- és lángálló kabát és nadrág

Az ív- és lángálló kabát és nadrág elengedhetetlen védőruházat a FAM munkához. Ezek a ruhadarabok megvédik a munkavállalót a hőtől és lángoktól, ami kritikus fontosságú a biztonságos munkavégzéshez. A Kamino.hu webáruház és szaküzlet széles kínálatban kínál ilyen védőruházatot, amelyek megfelelnek a legmagasabb biztonsági követelményeknek.

2. Szigetelt kesztyű

A szigetelt kesztyűk védelmet nyújtanak az elektromos árammal szemben legtöbb esetben 1000V munkafeszültségig. A FAM munkák során gyakran szükség van olyan eszközök használatára, amelyek elektromos árammal dolgoznak, és ezért a megfelelő kesztyűk viselése alapvető fontosságú a munkavállalók biztonsága érdekében.

3. Villanyszerelő lábbelik

A megfelelő lábbeli is kiemelten fontos a FAM munkáknál. A villanyszerelő lábbelik kiválóan szigetelnek, így megvédik a munkavállalókat az elektromos árammal szembeni veszélyektől. A megfelelő lábbeli kényelmes és biztonságos munkavégzést tesz lehetővé.

Hogyan szerezheted be ezeket a munkavédelmi eszközöket?

A Kamino.hu webáruház és szaküzlet széles kínálatban kínálja ezeket a FAM vizsgához szükséges munkavédelmi eszközöket. Az online vásárlás gyors és kényelmes módja annak, hogy beszerezd a szükséges védőfelszereléseket és ruházatot. Ne kockáztass a biztonságoddal, és gondoskodj arról, hogy rendelkezz minden szükséges eszközzel a FAM vizsga sikeres elvégzéséhez.

A FAM munkák komoly felelősséget jelentenek, és a biztonság mindig elsődleges fontosságú. Ne felejtsd el felkészülni megfelelően a vizsgára, és gondoskodj a megfelelő munkavédelmi felszerelések használatáról. Ezzel nem csak a saját biztonságodról gondoskodsz, hanem a munkavállalók és környezeted biztonságáról is.