Weboldalunkon ( kamino.hu)  cookie-kat használunkanak érdekében, hogy megkönnyítsük Neked az oldal használatát és releváns információkat mutassunk.Felhívjuk a figyelmed, hogy az oldal további használata a cookie használatára vonatkozó beleegyezést jelent.Amennyiben termékekkel a kosárban elhagyod oldalunkat, a rendszer egy óra múlva e-mailt küldhet részedre és rögzített adataid maximum 15 napon belül törlésre kerülnek.

Kategóriák / Termékek

Milyen anyagból készül a terelő bója?

2023. 05. 05. 08:24:00
Milyen anyagból készül a terelő bója?

Az alábbi cikkünkben arról írunk, hogy milyen anyagból készül a közúti terelő bója.

A terelő bója meghatározása:

A közúti terelő bóják olyan forgalomirányító eszközök, amelyek segítik a közlekedők navigációját az utakon. Általában azokon a helyeken helyezik el, ahol azok megakadályozhatják a járművek balesetes összeütközését, illetve a közlekedési dugókat. A bóják egy része fémből készül, míg más része műanyagból.

Az acélból készült terelő bóják a legtöbb esetben tartósak, de az áruk magasabb, mint azon bóják ára, amelyek műanyagból készülnek. Az acél terelő bóják általában vastag falú acélcsövekből állnak, és sűrűn vannak horganyzva, hogy ellenálljanak az időjárási viszonyoknak és a korróziónak. Az ilyen típusú terelő bóják használata akkor ajánlott, ha az úton várható magasabb intenzitású forgalom.

A műanyag terelő bóják viszont könnyűek, és könnyen szállíthatók. Általában műanyag kopolimerből készülnek, amely erős és rugalmas anyag. Az ilyen típusú terelő bóják ára alacsonyabb, mint az acélból készült bójáké. Azonban mivel ezek az anyagok nem annyira tartósak, ezért az áruk alacsonyabb ugyan, és hosszútávon gazdaságosak lehetnek.A műanyagból készült bóják szerepéről a "Miért van szükség a terelő bójára a munkavédelemben? " cikkben olvashatsz további információt.

A közúti terelő bóják készülhetnek azonban más anyagokból is, például betonból vagy üvegszálból. Az üvegszálból készült terelő bóják általában a hajózási navigációban használatosak. Ezek az eszközök azonban a közúti környezetben nem ajánlottak, mert törékenyek, és nem képesek ellenállni az ütéseknek.

Válassz áruházunk széles választékából, pár kattintással rendelj kényelmesen!

Tartalomhoz tartozó címkék: közúti jelző bója munkavédelmi bolt